Kde domov můj?

Kde domov můj?

Anotace: Tam kde se cítím velmi dobře...

Šumění listí ve větru

klenba větví nade mnou

svěží vzduch, slunce

vůně mechu, dřeva, hub.

 

Tráva na pasece, cesta kolem stromů

drsná kůra, ticho po pěšině.

Kukačka v dáli, datel co ťuká do kmenů.

Veverky co honí se ve větvích stromů

ježek který nikam nechvátá.

 

Lesní včely pilně létající do vykotlaného kmene

mravenci bez přestání staví svou pyramidu snů.

Potůček který se klikatí

a hasí žízeň všem příchozím.

 

Káně v oblacích

co hlídá klid a pořádek v celém lese.

Na pasece laně

a srnec co u dubu čeká na ně.

 

Plch co ospale zívá

liška která chytrácky se dívá

co by si k snědku našla.

Broučci v povětří

pavouci co jemně tkají svoje sítě.

 

Sova která houká ve větvích správný čas k večeři

a než se sešeří

půjdou všichni spát.

Tak tady je můj domov.

Můj domov, tady to mám skutečně rád...

Autor Paulín, 19.04.2024
Přečteno 48x
Tipy 12
Poslední tipující: Niška, Marťas9, IronDodo, martinaV, Kan, rybka, cappuccinogirl, Psavec, mkinka
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Nádherný místo...a domov - obsahem-nádherný slovo:-)*

19.04.2024 22:47:07 | cappuccinogirl

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí