Nazdařbůh

Nazdařbůh

Nebesa
zvolávám skrovná nebesa
konec světáctví přišel
jenom zbitá zvířena bez poskvrny
a my bídnici básní
se smažíme v pekle satanově
s prostořekou náturou svých nedostatků
jak kázat a jak psát
a jak to škodí vnitřním únikům
ó proč ti bezmozci
se tak věrně ponižují...



Nebesa
zkornatělá nebesa
jsou zatracení skutky prohnisaných gest
beznadějně beznadějných
co krkavec se jim za to chechtá
a utápí křídelnice břemená
naveskrz krvavým vichrem
a šlehajíc necestou
ty servané mluvy primitivů
jež ubližují chybností patosů.



Nazdařbůh
msto karmy jsi sladký velvyslanec
pro nevinné mocně vítězíš
a agresory vypráskáš chvatně
stejně neslyší z hejn končin sluchátko.



Nebesa
ať lije stydnost řečišť na tyto
homérsky chimérská
ať je zpřetrhá vejpůl.
Autor Dejvis, 27.04.2024
Přečteno 47x
Tipy 13
Poslední tipující: Psavec, IronDodo, narra peregrini, cappuccinogirl, Žluťák, mkinka, Ophelia81, Anfádis
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Nooo, drsně jsi to...Mocnej dojem z toho...taky uvědomění, že prostě stačím jen na to, na co stačím:-)*

27.04.2024 10:26:24 | cappuccinogirl

Moc optimisticky se sice necítím, ale poeticky zklamaný nejsem:-)
Dobrá práce, brachu.

27.04.2024 09:32:21 | Žluťák

Velmi kvalitní pojetí v emočním náboji, barevně vybrané metafory v perlách maleb v projevu.

27.04.2024 09:25:33 | mkinka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí