Pode švy

Pode švy

Zírám na tvou hvězdu, práchnivím noc,
zpopelňování a zadržený dech nesneseš
pohromadě. Klepny rozprašují dech do ulic,
vymandlované obrazy nového dne. Lepič
plakátů, prsty zanořené v černi, připichuje
tvé oči na reklamní plochu. Svačí pod tvým
pohledem, mastné poledne utírá do kalhot
a přemýšlí, kde už to slyšel. Tlačím tě
naplocho pod víčka, dozníváš s chladnoucím
lógrem, bojím se. Položíš mi na dlaň ruku
mého syna. Dobývám vesmír, tělo v prostoru
překrývá minulost, rozpínání, smršťování.
Tiché klouzání pode švy – člověk
Autor Ophelia81, 02.05.2024
Přečteno 54x
Tipy 26
Poslední tipující: Jan Kacíř, enigman, jort1, Marten, Tomcat, narra peregrini, Kan, Lesní žínka, Iness, Psavec, ...
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Pěkný nářez přímých přenosů slov.

02.05.2024 10:10:09 | mkinka

Děkuji Ti!*

02.05.2024 18:34:06 | Ophelia81

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí