co ti pomůže navždy zapomenout

co ti pomůže navždy zapomenout

vzpomínko

stárnu

jak vítr za kopcem u javoru

na rovině rozeběhnutých za bečvou

slabý za zenitem

ohníčkář z hradiska

na stráni špendlíky očí
pozorují mě s obavou
zda černočerné mraky v nebi chci rozehnat

však!

raději neutíkej na vrchol

děvče větroplachů

protože tentokrát přicházím prohrát
kde píchat nestačí

neměj strach

šachovnice z šatů nic nepoví

již zítra si koupíš umělcovy květiny
a dáš si jméno poušť

jak nemiloval jsem lépe a dělal pouze houšť

nachový

špendlíky také mají ostny

měly chránit naše tělo v rozvlněných keřích
dokud ještě v dušičkách
o něžnostech bdělo
a nespletlo se v srdci

šťavnatá mirabelo


tak vítr přináší dál mraky
které já neuměl rozehnat

být malíř cáknu na ně kaňky a to jenom tak


také jsem býval plachý a lhal jsem
že dnes nesmíš má lásko umírat

to ti pomůže navždy zapomenout

šachmat!
Autor J's .., 10.05.2024
Přečteno 68x
Tipy 17
Poslední tipující: jort1, IronDodo, Sonador, mkinka, Marten, zase já, Psavec, Ophelia81, Žluťák, cappuccinogirl, ...
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Tak tohle dílo je mi opravdu "blízké" **

10.05.2024 22:25:07 | cappuccinogirl

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí