Anotace: vzpomínková :o)Na školu,kterou studuji a jejíž název nese i jméno biblického potoku... Tak trochu o tom, co mi dala a nebo i o pomyslném potoku o víře a naději, které musí člověk udržovat a chránit a nebát se riskovat.
Překročit suchou nohou potok
vlastního obrazu,
bylo by jako necítit slunce hřát,
zbloudilý stín je prorok,
v probdělém odkazu,
člověk má jitrem procitat.
Políbil vlahými ústy
každého poutníka,
který šel oázou ticha,
v krajině srdeční srůsty,
studna se odmyká
paklíčem slova a ducha.
Obtočen pramenem poznání,
číst v kronice vzpomínek
kalichem žíznivých úst,
nabírat slunce do dlaní,
uživit pramínek
láskou a přátelstvím vzrůst.
Příjemná poetika, je v tom hodně pozitivní náboj, který hladí po duši. Je z toho cítit prožitek, žádná umělá konstrukce :-)
16.05.2013 23:29:24 | Amonasr