O rybách III

O rybách III

PLATÝZ

Platýz je placka s očima.

Co naplat!

Tajemně si počíná

a svému okolí platný je,

co lidem platina.

 

DELFÍN

Plesky plesk!

Hladinu proříz jako blesk.

Stříbrohřbetý šíp. V luk se ohne - spadne líp.

Cáky cák. Achich ach.

Bílá pěna na vlnách.

S větrem, sluncem o závod,

delfín skáče Hop a skok.

 

VELRYBA

Velryba cvičí táhlou píseň,

až ostatní ryby jímá tíseň.

Znají ta hlasová cvičení

a vědí, že se záliv brzy promění.

Chystají obleky na akci večerní,

na velrybí představení operní.

 

TUŇÁK

Tuňák se prohání mořem

novým vytuněným vozem.

Ten má kola, páky, volant i hadičky,

i pro ostatní tuňáky - hračičky.

Užijí spolu legrace na tuny,

než autíčko zapíchnou do benátské laguny.

 

Autor Edina Elwes, 19.05.2024
Přečteno 41x
Tipy 9
Poslední tipující: Helen Mum, Kan, jort1, J's .., Tomcat, mkinka
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Výtečné!! :-))

21.05.2024 15:17:20 | Helen Mum

Fascinují mě delfíni, ale tady dám TOP velrybímu textu:-)

19.05.2024 21:58:08 | cappuccinogirl

Díky . Souhlasím, kdybych měla být radikální a vybrat jednu.

20.05.2024 06:14:30 | Edina Elwes

uzený platýz je mňamka...jsem to, ale přízemní...

19.05.2024 15:22:10 | jort1

Dobrý tip

19.05.2024 16:20:40 | Edina Elwes

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí