Stalingrad
Anotace: copyright Jan Malinovský
Němci před městem jsou
a ustupovat nebudou.
Mají rozkaz zníčit město,
a to i přesto, že zde
ztratí mnoho mužů.
Stalingrad tvrdý odpor klade,
nepřítel si zákopy již hrabe.
Zákopová bitva právě začala,
a německému veliteli, střepina
z granátu, ruku uťala.
I přesto, že z města zbyly
ruiny jen, sovětští vojáci
jdou ze zákopů ven.
Stalingrad dobyt nebyl
i přesto, že z něj ruiny
zbyly, sovětský voják tudy šel
a zdál se být milý, a velitel
němců se pak hodně opil.
Komentáře (0)