Malá holčička si hrála se sirkami
a žár pozřel,
co měl smýti déšť;
Malý chlapeček hrál si s pojistkami
a rychle umřel,
i to měl smýti déšť;
Starší pán s pilou motorovou
si údy odřezal
a krev smyl déšť;
Mladý podnikatel s limuzínou novou
až příliš pospíchal
a hořící benzín hasil déšť;
Paní bez manžela
měla v byt zavedený plyn
a venku šuměl déšť;
Jen kousek od Zborova
před lety zemřel něčí muž či syn
a vzpomínku?
Vzpomínku smyl déšť...
První dvě sloky zdařilé, další dvě mi už sedly méně (sestavením slov, nikoli obsahem). Ta docela poslední tomu však samozřejmě dala úplně jiný náhled.
Jen kousek od Zborova... jen kousek od mnoha dalších míst... všechno to nakonec smyl déšť.
24.05.2017 00:21:34 | RenyNew