Hrály píšťaly
Hrály píšťaly mužům statečným,
když do bitvy táhli.
S každou další minutou jejich naděje slábly.
Hrály píšťaly mladíkům, z domova vytrženým.
Táhli krajem spáleným,
táhli dnem i nocí.
Nevěděli co je za den, nevěděli kolik času jim zbývá.
Oheň v jejich očích zmírá.
Strach byl pánem jejich srdcí.
Přesto všechno stále šli dál,
než na schůzku s osudem se dostavili.
Když bojiště zahlédli, v tu chvíli jejich naději zmizely.
Teď umírají, nevěří, že by na někdo vzpomínal.
Komentáře (0)