Anotace: - zima
Sníh je poset cáry těl,
v botách mrazem chabne cit.
Všude kolem nepřítel,
v noci nelze rozsvítit.
Každý důvod přijde vhod,
proč nevěřit představám.
Proč si šahat na život?
Zběhnout jinam není kam.
Došlo k boji, tu výstřel!
A krev v žilách tuhne v led.
Jeden padnul, druhý šel.
Zadrh se mi kulomet.