Trosečník
Vlny za bouře dmou se
s loďkou si lehce pohrává
vydal se chlápek vstříc touze
než boj s živlem prohrává
Z lodi zbyl jen vrak
na pustém, ostrově zdá se
trosečník nestačí zaostřit zrak
a byl lapen v té kráse
Z ostrova slyšel rytmus vlny
jakmile o písek zavadí
ač je dojmů stále plný
samota mu zatím nevadí
Vydal se vstříc vnitru ostrova
Kolem něj zelená se porost
srdce má těžké jako z olova
hudba oceánu hraje pro radost
A když soumrak ptáky utišil
a do džungle zaválo chladno
trosečník si po cestě pospíšil
hledat úkryt z větvoví jde snadno
V tom vyruší jej tlupa kmene
jenž zde žije v hluboké buši
málokdo si na ní vzpomene
jen trosečníci o tlupě tuší
Tak začal žít s tou tlupou
z trosečníka stal se vládce
každý večer nad ohněm dupou
a po chvíli začne pršet krátce
Přečteno 593x
Tipy 6
Poslední tipující: Dobrodějka, jenommarie, Jeněcovevzduchukrásného
Komentáře (4)
Komentujících (3)