Válka a mír
Anotace: Báseň o válce na Ukrajině
Uprostřed bitevní vřavy
zvedá se písečný vír
sešly se chytré hlavy
a žádají od Ruska mír
v ulicích vozy hlaholí
transportéry s pásy
v hrozivé válce zápolí
jen smrt vojáky spasí
Z padlých vojáků kane
krev do studené hlíny
z níž oheň růží plane
nechť spálí ohavné činy
blízko zničených cest
neroste bodlák ani blín
za pomocí mírových gest
nově sejí ukrajinský klín
Přečteno 354x
Tipy 3
Poslední tipující: Květka Š., mkinka
Komentáře (4)
Komentujících (2)