Bedřichov v míru
Anotace: Válečná lyrika v obci
Tak krásný je Bedřichov v máji
jehož náruč před válkou skrývá
když krvavá vřava zuří v kraji
rodná víska vždy v míru bývá
Vítr unáší bílé chmýří,
jež chytám do dlaně
však vojsko k hranici míří,
kde každý chopí se zbraně
Sedí ptáček na sněti
nezpívá, když válka nastala
každý výbuch zvyšuje napětí
a ruská vojska se výhrou chvástala
Chladné vody Bílé Nisy
hojí vojákům krvavé šrámy
a jako živá voda mrtvé vzkřísí
žádní vojáci totiž nejsou sami
Přečteno 202x
Tipy 7
Poslední tipující: Stanislav32, Psavec, šerý, mkinka
Komentáře (4)
Komentujících (3)