Sám voják v poli, ztracen svému oddílu
Za nepřátelskou linií leží tu skrytý
Moc dobře ví, že nedočká se civilu
Nemůže zůstat tu věčně ukrytý
Na cestu vydá se, netuší kam jít
Na každém kroku mu nebezpečí hrozí
Bojí se, že už neuvidí slunce vyjít
Na jeho straně nestojí už bozi
Zkouší se přes pole do bezpečí dostat
Netuší, jakou chybu to jen udělal
Jak asi dokáže v téhle zkoušce obstát
Pod nohou malinký drát se mu zabělal
Už mu to došlo, je v minovém poli
Nechce se nechat roztrhat na kusy
Z pouzdra už loví svou vlastní pistoli
A poslední výdech mu uniká z pusy