Anotace: Cyklus na pokračování: Chrabrý Fridrich
Sbírka: CHRABRÝ FRIDRICH
Na koníčku vraném jede
Chrabrý Fridrich do boje
Hoj jedu já a Bůh mne vede
Štít rodu ve větru hraje
Udatný vojevůdce uhání
Přes pole žlutavá a lesy černé
V ústrety Boží dokončit poslání
Jež svazuje v družině jeho věrné
Tu zastaví se v tartasu kolkolem
Kdo hlasem svým čechrá tu vánek
Seč uzří však starý mlýn s kolem
Tu svitne mu, zde potká ho spánek
Pole žlutavá a lesy černé, tak mě napadá - v polích řepka a v lese kůrovec :-)
03.08.2023 09:07:41 | kozorožka