Anotace: Cyklus na pokračování: Chrabrý Fridrich
Sbírka: CHRABRÝ FRIDRICH
Náš udatný hrdina putuje
V srdci tepe mu žal
Závoj topolů kol ho lemuje
Kos zapěl kdes opodál
Hoj co za vír tu střelkuje
A Fridrich meč z pochvy tasí
Leč zpěv se stále opakuje
Pochybnosti tu ze stromů visí
Melodie line se a uši třísní
A koníček vraný kolena podlamuje
Zlo lidské nedůvěry tu běsní
Ejhle - tu Fridrich štkavě běduje!