Invicta 2024: Neporazitelný

Invicta 2024: Neporazitelný

 

 

Invicta 2024: Neporazitelný

 

Z noci, jenž mě přikrývá
Černé jak propast od pólu až k pólu
Děkuji jakýmkoli bohům, za to
Že jsem dosud neporažen

 

V tvrdém sevření osudu
Jsem nezavzlykal ani nekřičel
Pod údery nepřátel, má hlava
Krvavá je, ale neskloněna

 

Za tímto místem, hněvu a slz
Číhá jen hrůza stínů
A přesto hrozba, která je na dosah
Mě najde nebojácného

 

Nezáleží na tom, jak těsná je brána
Jak plná trestů, je kniha knih
Jsem pánem svého osudu
Jsem vojvůdcem, své duše

 

Postavím se, jakémukoli nepříteli
Který se rozhodl drancovat mou zem
Třeste se stíny v pozadí
Až můj zrak, na vás dopadne

 

Nezůstane kámen na kameni
Tak hluboko vás zašlapu do země
Jak hluboké jsou připraveny vaše kapsy
Ani zrno prachu nespatříte

 

Takový bude na konci můj hněv
Ani města, ani vaše obydlí
Nezůstanou ušetřeny
Zatančím si, na vašem popelu

 

Vaše matky, budou prolévat slzy
Tak jak to, naše dělají dnes
Hněv, který jste zaseli
Vtrhne do vašich chrámů

 

Děkuji jakýmkoli bohům, že mě vyslyšeli
Že pod údery nepřátel, jsem silnější a silnější
A všem matkám, dávám slib
Že žádný z vašich synů, nebude opomenut…

 

 

Inspirace: William Ernest Henley - Invictus / Amanati - Mohë Mohë

 

 

Autor Darbe Sao, 07.11.2024
Přečteno 44x
Tipy 9
Poslední tipující: Iva Husárková, cappuccinogirl, Psavec, šuměnka, mkinka
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
líbí

Ráda jsem si přečetla. A odcházím s pocitem, že netřeba Blanickejch rytířu - bohatě stačíš ty:-)
Každopádně, nevim proč, ale já vzpomněla na Barbara Conana:-)
Tak díky za tu asociaci.
Jseš SILNEJ*

07.11.2024 19:53:25 | cappuccinogirl

líbí

Ahoj, hezký komentář, myslíš silnej jako barbar... :-) . Spíš mě inspirovala ta báseň od William Ernest Henley - Invictus, a to co se kolem děje...občas je potřeba vystrčit růžky...

08.11.2024 09:25:23 | Darbe Sao

líbí

musím si tu inspiraci nastudovat

tady mám očividně trhliny :)

07.11.2024 12:19:53 | šuměnka

líbí

Nemusíš chodit daleko, stačí si večer pustit párkrát zprávy... :-)

07.11.2024 13:45:28 | Darbe Sao

© 2004 - 2024 liter.cz v1.7.2 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí ⋅ Osobní údaje ⋅ Provozovatel