Oběť
Anotace: morbidní... inspirovaná starověkými civilizacemi...
V svatební košili z bodláčí
rozedřu paty na polní cestě,
na hlavě závoj z trnitých keřů
k oltáři pokorně půjdu
prý obřad se dnes koná,
já jeho oběť jsem
a bijící srdce
bude z hrudi vytrženo
k poctě krvelačných Bohů
jsem snoubenkou
osudové zkázy Sodomy.
Rudá růže i bílá lilie
budou kvést
na mém opuštěném rovu
a papírový náhrobek
se roky vsákne do země,
která bude zpívat
o krutosti zatracenců
s opálovým nožem
oddělujícím světy
tady a tam,
tehdy teď a potom...
Ostří zbrocené krví nevinných
neupadne v zapomnění
navzdory zničení civilizace
dětí,
klanících se modlám
v nefritových maskách...
Komentáře (1)
Komentujících (1)