cestou páně
Dle poznání cestou páně kráćet
šel posel posté prašnou krajinou,
psanec, sám sebe svedl ze zcestí,
když prvně uslyšel,šel sám a sám nevédouce
kam, neznámý, nehledán:
však přesto světlo v očích rozžaté
vítalo všechny budoucí hosty.
Postit se v hodině nekonečné údělem bylo mu
zatímco hostit jen ve zlomu pouti věčné
kamkoliv do domu vstoupit mu jest
Láskou je trest i požehnání
Přečteno 435x
Tipy 7
Poslední tipující: Iva Borecká, Dao de, vodnař, WhiteSkull
Komentáře (0)