Po zpovědi
Tváře mně planou...
horečně zakrývám
obnažené srdce
a shledávám důstojnost
po střípcích
deset maličkých Božích slůvek
deset bitev
pýcha prohrála
s dárcem pokání
a olej Svatého Ducha
teď chladí a hojí
kde jsi mi vysekal
svá přikázání
na holou duši
světlo září dveřmi dokořán
do tajných komůrek
a darovaná čistota a spravedlnost
mne opájí jak víno
Děkuji moc za odpuštění, Kriste...
...já už to fakt víckrát neudělám...
prsty mé mysli jemně zkoumají
rozsah škod
na zahanbené obolavělé duši
bude to dlouho trvat,
než se mi zase obrní hroší kůží...
..srdce si těch deset slov pamatuje lépe než hlava...
Přečteno 406x
Tipy 12
Poslední tipující: lucajda89, Iva Borecká, hanele m., Kapika, Bíša, nejsembásník, NikitaNikaT., Yves
Komentáře (2)
Komentujících (2)