Chtivý král

Chtivý král

Anotace: spása....

Na svém krásném bujném koni,
král po lese pannu honí.
Právo první noci měl
a když neměl, přec je chtěl.
Ta z tří sester nejmladší,
ta dnes bude nejsladší.
Vzpomínajíc ženicha,
panna přes les pospíchá.

V očích chtíč a v tříslech žár,
šílený je touhou král.
Dívce dech už dochází,
zhroutila se do mlází.
„Žádám tebe svatá panno,
nechť panenství uchováno.“
Kůň jí dýchá do tváře,
hledí v oči vladaře.

Zoufalá se vrhá v močál,
král jí opět stíhat počal.
Šaty blátem zmáčené,
čelo potem zbrocené.
Silný kůň se v močál boří,
králi v očích plamen hoří.
Náhle dívka spanilá
na druhý břeh vstoupila.

Král se ale boří dál,
jeho kůň už život vzdal.
Síla, že je spasena,
podlomí jí kolena.
Díky Panně Marii
utekla zlé orgii.
V očích sotva život hoří,
bláto mlasklo, král se boří.
Autor Akfo, 28.01.2009
Přečteno 430x
Tipy 7
Poslední tipující: hanele m., Saša T., Kapka, labuť, Veselý Drak
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
líbí

Patří mu to! nemá si brát, co mu nepatří :o)

28.01.2009 19:26:00 | labuť

líbí

Moc pěkná báseň. A dobře mu tak!

28.01.2009 19:26:00 | Kapka

líbí

Bájně krásná, dívce spásná ST!

28.01.2009 19:19:00 | Veselý Drak

líbí

Bájně krásná, dívce spásná ST!

28.01.2009 19:19:00 | Veselý Drak

© 2004 - 2024 liter.cz v1.7.2 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí ⋅ Osobní údaje ⋅ Provozovatel