Kapičky moudrosti(o bohu,víře a hříchu).
Anotace: Soudím, že Bůh, stvořiv člověka,poněkud přecenil své možnosti. Oscar Wilde
Sbírka:
Kapičky moudrosti.
Kapička první:
Říkáš, že v Boha nevěříš,
když bez lásky tě zebe?
Bůh zodpoví tvé otázky,
neboť on věří...v Tebe.
............................
Kapička druhá:
Bůh trápí věčnou otázkou
jež doslova mne drtí:
zahynout Božskou láskou
snad,nebo ďábelskou smrtí.
............................
Kapička třetí:
Mnohý z člověčích hříchů znám,
nic lidského mi cizí,
jediný poklad v nitru mám,
své srdce zlato ryzí.
................................
Kapička čtvrtá:
Když člověku se hodí,
pak k nebi svůj zrak upírá
a modlitba se rodí,
až když naděje umírá.
...............................
Kapička pátá:
Nedal mi Bůh ani sad,
zámek ani vinohrad,
jen tu chatrč v příkré stráni
a s ní boží požehnání.
................................
Kapička šestá:
Skeptická modlitba.
Ach Bože náš milý,
ochraňuj nás jsi-li,
naše duše také,
měli-li jsme jaké.
...
Přečteno 572x
Tipy 4
Poslední tipující: ota.pé, JA.RO., Zasr. romantik
Komentáře (0)