Dušička
Dušička malá, nesmělá,
choulí se v koutě kostela
a čeká ve své hříšnosti,
že tady se z ní vyprostí.
Dřevo barokní zpovědnice
slyšelo hříchů na tisíce
a duše nahá, bez krásy,
tolik by vstoupit přála si.
Řekni mi, Bože na kříži,
proč mě má vina netíží
a i když toužím po té Tvojí,
proč lásky hříšné nelituji
a vzdát se nechci krásných citů,
vábivých představ za úsvitu ...
Tak zpovídat se - nemá význam
- já nelituji to, co vyznám.
Vždycky jsem byla věrná, Pane,
teď za jiným mi srdce plane
a hoří tak, až se rozum brání ...
sama... sama se nezachráním.
Má duše malá, nesmělá,
dál sedí v koutě kostela
a pod obrazem Naší Paní
do misky žebrá
slitování...
Přečteno 574x
Tipy 34
Poslední tipující: Jana M., subrtka, Pevya, La Suneteto, Weylin, vapiti, kroužek, Mbonita, hanele m., Romana Šamanka Ladyloba, ...
Komentáře (10)
Komentujících (10)