Světlonoš

Světlonoš

Anotace: .

Světlonoš

Anděl spadl z nebe
A svět zaplakal

Na nebi se setmělo
Jedna z hvězd spadla do hlubin lidských srdcí
A zažehla v nich touhu po hříchu

Jitro bylo náhle temné, bez naděje
Zmizel důležitý článek na hvězdné mapě
A řetěz se přetrhl

Lidé začali závidět
Chtít a vraždit

Anděl spadl z nebe
A Bůh v nebi si mnul ruce

Svět se otřásl a hlubina ztmavla smutkem
Anděl propadl se do jícnu světa a zůstal tam ležet
Bezbranný, se zlomenými křídly

Nikdo mu nemohl pomoci

Slzy bezmoci kanuly po tvářích padlého anděla
Cítil bolest, cit, který nikdy nezažil
Slzy po jeho tvářích padaly do temnoty
A začínaly hořet jako jeho city

Temnota se změnila ve světlo
Doslova vzplála bolestí a smutkem

Lidstvo si skočilo navzájem po krku
A anděl v hlubinách našich duší se bolestně zasmál

Přinesl do našich srdcí světlo plamene
A my jsme vzplály požadavky

Plameny se odrážejí v našich očích
A bolest světlonoše v našich skutcích

Byl to pro něj dlouhý pád
A ještě delší bolest

Musíme trpět kvůli vrchnosti na nebesích
Musíme trpět kvůli pádu obětního beránka
Jsme bílými koňmi jako kdysi byl i on
Jsme loutkami konfliktu dvou mocností

A samy nejsme schopni si zvolit stranu
Jsme ovce ve vojenských uniformách na bitevním poli cizího sporu
Vyvolaném ovšem námi
Autor Jesper, 20.08.2009
Přečteno 418x
Tipy 1
Poslední tipující: Markéta G.
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.7.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí