Anotace: Trošku jakoby volně znějící asociace, které mají hlubší teologicky smysl (ještě ho ale budu muset doobjevit :) )
Sbírka: Ve Svatá zemi
Jeruzalém je nádherné město...ne úplně jasným a známým je fakt, že vlastně jde jazykově o množný tvar, tedy Jeruzalémy (tak hebrejsky, v řečtině NZ se ale množné číslo zachovává též - mluvnicky v řečtině dost překvapivě a nestandartně). Když je tedy v bibli řeč o Jeruzalému, vlastně vypovídá o Jeruzalémech dvou, pozemském a nebeském, jsou propojeny. Tak je propojen s nebem i pozemský život křesťana...žije zde a má domov v nebi. Celý náš svět se má stát takovým, aby byl na zemi jako v nebi...
14.12.2009 20:44:00 | Ik
Tak ta je krásná..ST:
24.08.2009 11:08:00 | Acham