Záblesk světla
S výrazem čiré blaženosti,
zábleskem letmým ve tváři,
člověkem skoro polomrtvým,
světlo se jasné rozzáří.
Ten záblsek světla,
problesknul svižně prostorem,
a jeho záře - tak světlá,
vyplní srdce hlaholem.
S úsvitem změny povstal sen,
vzbudivší lidstvo z nočních můr,
tak jasným světlem prozářen,
nastává konec temných chmur.
(2009)
Komentáře (0)