Anotace: Náš farní kostel sv. Tomáše v Brně má v boční lodi krásný klenot. Je to Pieta ze 14.stol., pravděpodobný autor Jindřich Parléř.
Byl jsem v Anežském klášteře v Praze na výstavě Středověké umění. Co už tenkrát uměli "pouzí řemeslníci", nahnal bych tam povinně všechny lidi ze současnosti, aby si uvědomili, jak málo umí oproti nim.
27.06.2010 23:36:00 | Zasr. romantik