V každém tom vzácném okamžiku
zpomaleného uvnitřnění
se srdce rozsvítí do třpytu zlatavého
dvě bytosti se v jedno spojí s nepopsatelnou něhou
a bytí rázem v nebytí se v okouzlení změní
pak vlny moří, oceánů hladí kýl dvoustěžníku
v rozlehlé ploše brázdění
v odraze modře lačnící
ve řvoucím nadhlavníku
kdy slanost na mých kotnících
je odkaz všeho, co je v nás
je odkaz zpovědníků
a když den klidu nastolí
s hladinou v uléhání
když hvězdy krásou ožijí pak ve svém uzardění
a měsíční září osvítí blažené okolí
duše se cítí rozlehlá a svoji silou chrání
vše, co se kol ní rozplývá
s láskou a milováním
ve smrti jako zaživa…
21.01.2011 10:42:00 | šuměnka