Modlitba
Anotace: A opravdu nejsem křesťanka...(!)
Jak přimět pohana pokleknout?
Zrak sklonit v pokání a sepnout dlaně?
Čekat, že uvěří v Boží soud,
Zbavit ho bolesti v krvavé ráně...?
Život když ukáže pravou tvář,
Neznaboh nevzývá svatozář,
Neprosí, nevstoupí před oltář Páně,
Zbývá jen pálení v krvavé ráně...
Jak přimět pohana uvěřit v anděla,
V nejhorších časech že vezme ho pod křídla?
Když jeho záchrana svatozář neměla,
Co vlastně v trápení víra mu nabídla?
Křesťan že nastaví druhou tvář,
V análech uchoval kronikář,
Pohan prý zasadí ránu,
Kdo se však pomodlí k Pánu...?
A hlavně: Ke kterému vlastně...?
Komentáře (2)
Komentujících (2)