V malé kapli
Anotace: krátce o duši a nejistotě ve mně!
Tísnil jsem se v malé kapli na dětské mši středeční.
Chtěl jsem fotit, snad i slyšet, že život náš je věčný.
Farář kázal o hořících duších, které nosíme.
Braň se místům, kde není vzduch, neboť ona oheň hasí!
Farář kázal o duších, snad i o té duši mé,
hořící či zhasnutá jsi?
Za oknem tma, neboť napad brzký večer podzimní,
v skrytu duše jsem se modlil, ať jsme k sobě upřímní.
Za oknem úzký komín doutná, za ním zeď vysoko tyčí se,
za tou zdí vyřízlé do panelů rozzářených oken tisíce.
A před tou zdí klečíc kroužku tam se k tobě modlíme.
Svatá Marie z obrazu hladila mé vlasy!
Farář kázal o duších, snad i o té duši mé,
hořící či zhasnutá jsi?
Komentáře (0)