bůh na dlouhou trať
se vydal
i hromy
i blesky se mu smály
řeky rozvodnily
to jenom proto
aby na Olympu oheň
nekonečný plál
i svěřil lidem sílu mocnou
i moudro věků
plodná údolí
v naději že se ujmou
poctivou prací nad vším vlády
a vzkvétat bude hrouda
v nohách obtisk
ve chvojí
ač stavěli své domy k nebi
snad v touze vejít do mraků
potokům do cest hory dali
lesů hustých panenství si vzali
sťali hrdý kmen
jen aby více kolem sebe
místa měli
tehdy zřítilo se nebe
dopadlo do náruče bídných
se zemí srovnalo co zbylo
život v namyšleném běhu
zastavilo
druhou šanci
jim nyní dává
doufaje v napravení
jo...celkem fajn napsané...i bůh s malým b...jelikož se jedná o falešného boha (pravý je Bůh)...zajímal by mě vznik tohoto díla:-)
RM.
13.03.2013 23:54:54 | Robin Marnolli
Jé, víš že to je reakce na něco ze školy. Měli jsme seminář o víře a vlivu na tehdejší architekturu. Tak asi tak :0)
18.03.2013 08:45:04 | poetka