Zapadnout a poddat se tomu,
s duší plout-podobat se stromu.
Kůrou dlaně potříštit,
nechat je tak a stále snít.
Větvemi přikrýt si hlavu
a v korunách stát jako v davu.
S kořeny v zemi s mechem a travou
držet se otěžemi,mít les pod havou.
Větru své vlasy posílat , a lámat se
přec v bouřce rovně stát ,nedat se...
Stále jen tak - do konce dní,
než přijde pila , ta první i poslední.