Tíhu okamžiků
zhmotnělou bídu světa
kříž těžký
neseš na horu utrpení
Klesáš do prachu
a síly nemáš, abys vstal
však zdvihá tě láska
silnější než smrt
Mezi nebem a zemí
sám zápasíš o dech
a oči zavřené skryjí
milující pohled srdce
Dokonáno je!
Opravdu ano?
Pláč matky sedmibolestné
nad dítětem na klíně
slyším také dnes
nevyslovitelný
Tichá soucitná bolest
prostoupí dějiny světa
v křiku beznaděje
člověka nenapravitelného
Kde najít naději
když stále stejný jsem
a nedokážu změnit
své sobecké nitro
křižující
Pamatuj na mne...
Setkám se u tebe
s milosrdenstvím?
Ještě dnes