Anotace: Mimo naší představivost, mimo naše chápání, ale jsoucí
I.
Je čtvrtek a mám strach,
Přesto večeřím a Ty jsi krásná tak,
Že to až špatně snáším.
Jsi krásná,
a já ti o tom nedonáším,
Jako odrazem,
všem mých slabostí i přání,
nepočitatelných,
jak radost ze svítání.
Je čtvrtek a mám strach a přesto večeřím.
II.
Je pátek, mám strach, že umírám, ač tu nejsi,
Kams odešla a proč ? Tu nejsi,
A v břevnech klidně hlodá červotoč,
A kde jsi?
Stejně vím, co bude dál,
A dav, který se rozplakal,
Se pomaličku rozešel, byv doplakal.
Je pátek, už nemám strach a zemřel jsem, a Ty tu nejsi.
III.
Je sobota. Už nemám strach.
Jsi se mnou, i s pochybností,
Bez které by Tě nebylo.
Stejně jako bez chvilek prchlivosti,
Smíření by nebylo.
Už nemám strach, jsem jenom prach,
A ten se přece nebojí.
Proto nevzpomínám,
jen vím, že jsi tady,
A jsem tomu rád.
Není kam pospíchat.
Když už jsi tady.
Já jsem Tvůj prach.