Anotace: opravdová víra
pravda byla smyslem jeho žití
pro pravdu se slávy světa vzdal
svět volal odvolej
a budeš žít dál
on však neochvějně věřil v Krista
i když oheň kolem jeho těla plál
když v bolesti a utrpení uprostřed hořící hranice stál
verše z písma citoval
na hlavě potupnou korunu měl
a bolestí a strachem se chvěl
přesto svojí víru nezradil
a všechny kolem sebe tím zostudil
králové , kněží a hrabata
poznali,že Hus je Boží syn
a že jim hrozí odplata
až jednou na Božím soudě budou stát
a ze svých činů se zpovídat
pak uvidí zase tu hranici v Kostnici plát
a zde nevinného člověka stát
který pro pravdu Boží svůj život dal
a nechtěl se jí i za cenu smrti vzdát
proto i ty ve své víře vytrvej
a až přijde čas utrpení a ztrát
věř, že Kristus s tebou bude stát
tak jako s Husem u hranice stál
a zde v srdci bolest a utrpení měl
když viděl jeho víru pro kterou on na hranici mřel
formu bych sice viděl rád více dopilovanou, nicméně pod obsah bych se klidně rád podepsal. hus je opravdu vzor víry a odvahy.
Za obsah dám bod.
RM.
20.07.2014 00:15:32 | Robin Marnolli