Koruna

Koruna

Anotace: K poctě mého křestního patrona, svatého Václava.

Sbírka: Ztrácím tě

Korunu sňali cepem i kopím

už lecjakým hlavám pomazaným.

 

Však jedna leží na oltáři

a více k ní se nepřiblíží

ni vlk, ni liška ryšavá.

 

Je to koruna svatého Václava.

 

V ní všechno ptactvo má svou skrýš,

v ní se i hory zdají zas o kousek nebi blíž.

 

Ona však ne temena hlav pomazaných,

leč srdce a ruce svého lidu zdobí.

 

Té není třeba úcty,

ta sama úctu plodí.

Autor Ori Eremos, 28.09.2014
Přečteno 468x
Tipy 2
Poslední tipující: mkinka
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
líbí

Víra a hloubka

30.07.2024 19:04:13 | mkinka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.7.2 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí ⋅ Osobní údaje ⋅ Provozovatel