jednou

jednou

Anotace: ...

jednou tu ženu potkáte
s rozedranými koleny
u otce o lásku prosící
o lásku pro lidi

jednou tu ženu potkáte
trnovou lilii na líci
za květy jara podťaté
v mrazivé vánici

jednou tu ženu potkáte
duši kající
za dítko sotva počaté
v tvář smrti hledící

jednou tu ženu potkáte
na hrobech vojínů
halící rudou zem
závojem z leknínů

jednou tu ženu potkáte
v tichém vanutí větru
jako by zvon se chvěl
rozezněn pro pietu
Autor zdenka, 17.02.2015
Přečteno 471x
Tipy 10
Poslední tipující: zelená víla, Pamína, jitka.svobodova, jitoush, Rozina, Luky-33, Jort, knihomolka, Amonasr
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.7.2 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí ⋅ Osobní údaje ⋅ Provozovatel