Anotace: jsem rád, že nejsem v životě sám
můj anděl strážný těžký úděl má
když hlídá kroky mé
on chrání život můj
a stal se z něj přítel můj
můj anděl strážný chrání srdce mé
a touží svoji lásku do něj dát
můj anděl strážný tichý hlas má
a ptá se komu svůj život dám
zda s Ježíšem chci jednou v nebi stát
až Bůh se bude na můj život zde na zemi ptát
zda žil jsem se svým andělem strážným
život plný krásných chvil
či měl jsem život plný hříchů a vin
pak v nebi na nebeském soudu
uvidím jak můj anděl strážný
se musel za mne se silami zla bít
za což mu patří můj velký vděk a dík
a proto vždy v lásce ho budu na nebesích mít