ta TVÁŘ…
přitisknutá
k tekutému sklu
vichrů..
hlas zřetelně
promlouvající
jazyky plamene
hořícího
Mojžíšova keře…
…odchází poutník
shrbený
o holi…
zvolna kráčí
úvozem
mezi ostnatými
dráty plotů
střežícími
drancované kraje…
surfuje na hřbetech
tcunami
ještě donedávna
nepravděpodobných
kataklyzmat…
ukazuje cestu
vyschlým
vrásčitým dnem
všech Rákosových moří
emigrací…
v jeho stopách
usedá
zvířený uhelný prach
a naftová šotolina…
poskakuje
uprostřed
minového pole
aby zachránil
zatoulanou ovci..
ve smyčkách času
někdy uvízne
pár písní
z harfy
jeho rozpuštěných
vlasů…
občas
je zaslechneme
v ozvěnách
dětského smíchu…
Ta je ale krásná! Jako by Ti opravdu vedli ruku poetičtí andělé! Díky :)
21.02.2015 00:17:44 | Aida
já Tobě děkuju za Tvá krásná slova přijetí..udělalas mi radost
(hned poránu):-D
21.02.2015 07:53:45 | Frr
Jednou bude všem znít ona píseň stále...s důvěrou vstoupíme ...dále..děkuji...úsměv.z
20.02.2015 22:58:04 | zdenka