Čtyři jezdci Apocalypsy
Čtyři jezdci kráčí pustinou,
kterou nazýváme planetou.
S prokletím které táhnou za sebou,
slitování a omluvy nesnesou.
Jsou to duše zakleté,
starší než chrámy stoleté.
Oni Zemi od počátkou vládnou
a na každého jednou zbraní či rukou sáhnou.
K prvnímu jezdci žádná dálka,
on je všude a jmenuje se Válka.
Válka je jen z hrdosti akt,
že zabijí nevinné je drsný fakt.
Jedna končí druhá začíná,
kdo všechny mrtvé spočítá?
Spočítá je starý škrt,
druhý jezdec samotná Smrt.
V čem je Smrt jiná než hodiny,
krom toho, že těm se nestavějí mohyly?
Vždyť pořád stejně tikají
a za rohem pikají.
I třetí jezdec šíří smrti chlad,
drsněji než bratři, neboť on sám je Hlad.
Země v písek vyprahlá,
tam je jeho zloba schovaná.
A nakonec otázka poslední,
známá nejen jedno století.
Přichází onen jezdec z hor,
ten kterého nazýváme Mor?
Č i nebesa nás trestají,
že jsme k pravdě nestranní.
Jezdci Apokalypsy hm...můj šálek kávy tyhle básně i zaměření.Jo líbí i když někde mi to trochu drhlo ale celek působí pro mě zajímavě a čtivě
04.12.2015 09:24:45 | xoxoxo