Žárem pekelným se rozpálily doly
a ze štol šíří se stín černé kamizoly;
Hrdost zlomená v prachu šachet tleje;
Konec jedné, začátek jiné epopeje.
V kraj přišly mraky hereze a smrti
a ohavná kopyta vše dobré provždy drtí;
My sobě sami nůž zabodáme v záda
a začít může v žáru hranic dragonáda;
Dnes v plamenech však žádní kacíři,
namísto nich žráni ohněm rytíři.
A co zbylo, ptáme se, co zbylo nám?
Nic a zároveň vše. Náš život je klam...
Hlavně za ten konec neb vystihl něco dost podstatného ;)
11.12.2015 09:09:53 | xoxoxo