Soumrak Lidí

Soumrak Lidí

Anotace: ...

Sbírka: Země ran

Z hlubin věků se ozývají stíny,
jež souženy smrtí a okovy své viny;
z hlubin budoucnosti na nás vříská chlad
a v rum a plamen poslední obrácen jest hrad;

Třetí nastala zima a zamrzá dech koní,
již třetím rokem mrazy, a lesklé meče zvoní;
strhla se řež, již svět dříve nepoznal,
a bezmocně, teskně, král sténá opodál; 

K marši nám zní slova lůzy,
že ve válce prý mlčí múzy;
Osm set druhů z pěti set čtyřiceti bran
v konečném utkání vyléčí Zemi ran 

Autor Oxík, 02.11.2016
Přečteno 463x
Tipy 7
Poslední tipující: Básník Karel, Fany, Ravena Lupus
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí