Anotace: ...
pro co jsi slétla
tak blízko do mých vrat
čistá tvá bělostná křídla
koho jsi zhlédla
kdo chtěl by milovat
život tvůj
brát i dát
život svůj
dát i brát
snad sníš
když peříčky se probíráš
pro co jsi slétla
tak blízko dveřím mým
když napájíš se z kalužin
tak plachá
i
přítulná se zdáš
hnízdo své
hnízdo ukrýváš
snad ve vrcholcích stromů
zakloním hlavu
v bezpečí tvého domu
k tobě přimknu se
pokorou přesvědčím
a žitím tvým jen budu živa
s nadějí tvého letu
budu zpívat
písně
bez konce
žití
...
.