Anotace: nad nečekaným skonem Kapucínského mnicha Josefa* salamandr-alchymický symbol zrození z ohně*
rozmazaná tvář v zrcadle
slepého probuzení
ante finem
ze skříně hučí pokácené lesy
z hořícího okna vypad
nedonošený salamandr
v uzamčené zpovědnici dosud špicuje
uražené ucho hluchého džbánu
ale špinavou ulicí už
se valí povodeň
živé vody..