Modlitba hvězdám
Slečna Jitřenka dnešní noci svítí nad lesem
Dobří lidé k Pánu bohu modlete se
luna, jež vyšla z černavy každého soudí
Vyšel jsem na kopec, nad sebou hvězdy
ve snu nad sebou spatřil dva věrozvěsty
s nejjasnější hvězdou nikdo z vás nezabloudí
Ačkoliv dnes v noci nejsem žádný prorok
má tichá modlitba tmou protekla, jak potok
malebný kostelík,právě zvoní k obědu
Až léto bude hřát hvězdy nade mnou
po vsi s mojí milou půjdeme tmou
až k vám zase příštím rokem přijedu
Přečteno 521x
Tipy 3
Poslední tipující: Iva Husárková, Anděl
Komentáře (1)
Komentujících (1)