Narodila jsem se zraněná
Narodila jsem se zraněná
někteří lidé to věděli
přicházeli
a ptali se
na krásu konvalinek
spasitele
a lebku
u paty kříže
(Sníh zakrýval mé rány
teplým popelem)
Vycházela jsem
jen v noci
procházela
nočním krajem
a na cestu si svítila
vyhaslou lucernou
Někdy mě cesta zavedla
až k moři
Příliv omýval
mé bosé nohy
a odkrýval
lži
střepy
šrapnele
a srnčí oči
zahrabané do písku
- hnědé výčitky
Neumírám
ale občas křičím ze sna
Neumírám
a mé rány
nepřestávají krvácet
Narodila jsem se zraněná
lidé to vědí
Přicházejí za mnou
k moři
a sypou mi do ran
popel
sůl
střelný prach
Mlčím
jas výstřelů
mi zraňuje oči
K hrudi si tisknu
dar zakrvácených šípů
Děkuji
i když je nedokážu vyrvat
z vlastního srdce
Přečteno 807x
Tipy 21
Poslední tipující: kozorožka, Lesní žínka, P.Balam, jenommarie, Frr, piťura, Jort, Eleonore, Fany, Iva Husárková, ...
Komentáře (2)
Komentujících (2)