Zbloudilá

Zbloudilá

Anotace: Zbloudilá   ...

Zbloudilá

 

Slunce zapadá,

V lesích se ztrácí

A dívka mladá

Začala s prací.

 

Zklamaná, zrazena

Či svedena z cesty

Teď z dívky je žena

I v šatech nevěsty.

 

Snad noci sobotní

Utrpěla ztrátu –

Muž odešel od ní

Se vztahem k opiátu.

 

Byla i bitou,

Nadávky snášela.

S bolestí skrytou –

Jen vrásky do čela.

 

V potemnělé aleji

Člověk - snad ztracen

Za úplatu pozve ji

A koupí za cent.

 

V tom měsíci Máji

I za hvězd svitu

Člověk-muž pozná ji

Bez lásky, citu.

 

Vsadili ji v pouta

Ti bezejmenní ,

Zahnali do kouta -

Úniku není.

 

Byla jako nejedna

V blátě rybníku,

Teď chce vyplout ze dna

Z obětí norníků.

 

Doufá, přijde ten,

Který jméno své sdělí,

Že bude ochoten

Nechtít, co jiní chtěli.

 

Již klepe u dveří  –

Hřích v úmyslu čistém,

A s tělem soupeří,

Podpírán Kristem.

 

Nabídl dámě

Vlídné slovo,

Předal ji v rámě

Kristovo.

 

Trhly se okovy

Už vyšla z rohu.

A lidem vypoví –

„Ach, díky Bohu.“

 

Autor Karel A.P., 14.10.2018
Přečteno 328x
Tipy 1
Poslední tipující: ARTeFakty X. Múzy
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.7.2 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí ⋅ Osobní údaje ⋅ Provozovatel