Anotace: Stáří
Stáří
Vrásky již ve tváři,
i vlasy zbělely,
však úsměvem září,
jsou pro nás anděly.
Když vzhlížím k oněm
znalým, ctihodným tvářím,
přemýšlím honem,
co přichází se stářím…
Zplna svých sil
procházím životem -
i po třech beru schody.
Ejhle, koho bych poprosil,
kdo byl by ochoten,
dolít mi trochu vody?
Stáváme se opět dětmi,
však zkuš je to jiná.
Nestačí již pohled letmý -
Člověk zapomíná.
Sotva dech popadly,
hle – namísto skopičin
obraz se zrcadlí
dědův a babiččin.
Ke konci to spěje,
směřovat že není kam?
V naději se duše chvěje –
„Nebe se již dotýkám.“
To je ale krásné! Pro některé předčásné...
Mladý či starý... jak se kdo cítí.
I starý může udolat to nejmladší kvítí!
:)
15.10.2018 12:03:04 | ARTeFakty X. Múzy