Anotace: ...
Modlitba
Tys mé světlo, Pane
-oči uplakané-
Odkrýváš ubohou duši,
že ji spasíš, ona tuší.
Pomoz mi se pomodlit:
„Zachraň zraněný lid.
Ať temnota nenastane –
buď nám světlem, Pane.
Až vystaveni zkouškám budem,
též zesláblí nemocemi.
Nechť je každý v duchu chudém
k Tobě s vírou obrácený.
Ať, prosím Tě, nestane se,
že lhostejnost se světem nese.
Zvesela ať věž nezvoní
pro radosti panské,
když člověk slzy roní
v zahradě Getsemanské.
Kéž si všichni lidé,
k Tobě teď pospíší,
Tvé obětí vlídné
ať pocítí, Ježíši.“
Voláš „nás v jámě“
toť pravda čistá.
Vždy znova vítá mě
náručí Krista.