Anotace: Pieta
Maria,
Hledíš na Syna,
Věrna Mu u kříže.
Však Světlo zhasíná,
Jak Syn tvůj usíná.
Maria,
Matko lásky, obnovy
Slyš promluvu krátkou
Kristus z kříže stanoví:
Teď matkou jsi Janovi.“
Maria,
Srdce tvé puká,
Plna jsi zármutku.
Zdravíc Jej tvá ruka,
Již skončila ta muka.
Maria,
V očích slzy máš,
Šat potřísněn krví.
Pokorně jho přijímáš,
Věz – již padl Goliáš.
Maria,
Vzpomeň Jeho slova:
„Třetího dne vstanu znova.“
V naději s tou novinou
Věrní Jej v plátno vinou.
Maria,
Tys matkou i mně
A každému z nás
Hle – vychází z jeskyně,
V slávě Trojjediné,
Ten, kterého znáš,
Maria,
Z mrtvých vstal Mesiáš.